Actueel
Hymnen, Liederen en Antifonen rond Maria

Momenteel bereidt Quartz een programma voor met muziek gewijd aan Maria. Naast een aantal versies van het 'Ave Maria', het aloude wees-gegroet-gebed dat door veel componisten op muziek is gezet, brengen we een programma van hymnen, liederen en antifonen uit diverse stijlperiodes, van gregoriaans tot moderne close-harmony.

Op het programma staan werken van o.a. Hildegard von Bingen, William Byrd, Giuseppe Terrabugio en Scott Villard. De meeste composities zijn echter van de hand van Mariano Garau, een eigentijdse componist uit Sardinië, die prachtige meditatieve muziek componeert, geïnspireerd op gregoriaanse melodieën. Hieronder kun je een opname van een van zijn werken beluisteren.

Alle werken worden vertolkt door drie stemmen (bas, tenor/counter en mezzo-sopraan) en kent daardoor een bijzondere transparantie en verstilling.

Tussendoor wordt ook aandacht besteed aan de teksten die de componisten tot hun creaties inspireerden. Zo onstaat een muzikaal en meditatief uur van bezinning rond de figuur van Maria, waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd.

Quartz brengt dit programma:
- zaterdag 18 mei in de kapel van de zusters Franciscanessen in Wijchen, Graafseweg 629, om 16.00 uur.
- woensdag 14 augustus in de kapel van de Kreppel in Heythuysen, aan de Kreppel 1, om 14.30 uur.

Hieronder als voorproefje: Ave Maria van Mariano Garau.