Kerst
Kerstmeditaties


Al vanaf de start in 2003 verzorgt Quartz jaarlijks een kerstmeditatie op een van de avonden vlak voor Kerstmis. Carols uit alle stijlperioden, afgewisseld met poëzie, geënt op de muziek, zorgen voor een prachtige meditatieve ambiance die door velen wordt gewaardeerd.

De eerste jaren vormde het klooster Mariabosch in Baexem het decor voor deze meditaties (foto hierboven). De zusters zorgden telkens voor een warm onthaal en trakteerden de bezoekers na afloop op een heerlijk kopje koffie. Helaas vertrokken de laatste zusters op 1 juli 2010 naar Uden. In 2009 werd dezelfde kerstmeditatie voor het eerst ook in de Ursulakapel in Roermond (foto hiernaast) verzorgd. Vanaf 2010 is dit de vaste nieuwe locatie voor de Kerstmeditaties. Hieronder opnames van Lullay my liking, Niņo Dios en Cradle Song, gezongen tijdens de kerstmeditatie in de Ursulakapel, 19 december 2012.

In december 2014, na 10 jaar kerstmeditaties, verschenen twee bijzondere uitgaven: de gedichten die Jos Stollman schreef rond de kerstthematiek werden uitgegeven in de poëziebundel 'Al-licht' en een deel van het gezongen repertoire verscheen op de cd 'A Capella Kerstmis'.

De eerstvolgende kerstmeditaties zullen plaatsvinden in december 2019, o.a. in de Klooster de Kreppel in Heythuysen (zie ook de agenda)


Lullay my liking - Philip Lawson

Niņo Dios - Francisco Guerrero

Cradle song - Jens Klimek